Huygens arrangement

Vaar mee door de Gouden Eeuw

Data en tijden Huygens arrangement:

Datum:
 • donderdag 25 oktober 2018
 
Tijden en plaatsen:
 • Ontvangst in Jan van Goyenhuis: 11:00-12:30, ontvangst en rondleiding Jan van Goyenhuis. (Dunne Bierkade 17, Den Haag)
 • Rondvaart (incl. lunch): 12:30-13:45, rondvaart over de oude Vliet (inclusief heerlijke oud-Hollandse lunch)
 • Rondvaart: 13:45-15:00, rondleiding door Huygens’ Hofwijck (Na afloop wordt u met de boot terug gebracht naar Den Haag).

Prijs en reserveren:

Per persoon (alle leeftijden):
 • € 44,95
 
Boek Online:
Koop Online (Graag 15 minuten vooraf aanwezig)  
Voor vragen:
tickets@gadenhaag.nl +31 (0)70 4451869

Huygens arrangement:

Beleef de Gouden Eeuw in Den Haag met het Huygens arrangement van De Vlietvaart! Den Haag is een stad met een historie die teruggaat tot de Gouden Eeuw. Daarvan is nog veel te zien en te beleven, in de huizen van de roemruchte historische personen en te water. Jan Steen zelf onthaalt de gasten tijdens het Huygens arrangement en geeft een rondleiding in het Buitenmuseum. U ontdekt een ander huishouden van Jan Steen (1625-1679). Jan Steen vertelt over zichzelf en andere schilders, zoals Jan van Goyen en Paulus Potter, die in de panden van het museum woonden en werkten. Van Goyen, de landschapsschilder maakte hier honderden schilderijen en Jan Steen schilderde in dit interieur zijn schoonfamilie, de familie Van Goyen. De stijlkamers geven een goed beeld van de Gouden Eeuw in Den Haag. Na een bezoek aan de panden varen we over de Vliet langs buitenhuizen met onderweg een oud-Hollandse lunch, op een nagebouwde 17de-eeuwse trekschuit. De vaartocht van het Huygens arrangement brengt ons naar Huygens’ Hofwijck. Vanaf 1642 de buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens, vader en zoon. Vader was diplomaat en secretaris van de stadhouders. De zoon was wereldberoemd wis- en natuurkundige: ontdekker dat Saturnus ringen heeft (en geen oren!), het slingeruurwerk en de eerste die vaststelde dat licht een golfbeweging was. Na het bezoek aan Huygens’ Hofwijck brengt de trekschuit “Hadrianus” de deelnemers in 45 minuten terug vanuit de lang vervlogen eeuw naar het hedendaagse startpunt van de boottocht (Bierkade 18b, Havenkantoor De Ooievaart). Dit is tevens het einde van het Huygens Arrangement. Meer Informatie | Huygens Arrangement | De Vlietvaart
Programma
 • 11:00 uur: ontvangst in het Jan van Goyenhuis, koffie & lekkernij en rondleiding door het Buitenmuseum.
 • 12:30 uur: Rondvaart over de oude Vliet inclusief heerlijke oud-Hollandse Lunch.
 • 13:45 uur: Rondleiding Huygens’ Hofwijck.
 • 15:00 uur: Terug vaart over de oude Vliet
 • (om circa 15:45 uur terug aan de Bierkade in Den Haag)

Handig om te weten:

 1. U kunt zich aan- en afmelden tot 48 uur voor vertrek. Daarna wordt bij annuleren of wijzigen geen restitutie meer gegeven. (Uitzondering: zie punt 2 en 3 hieronder).
 2. Er wordt niet gevaren met minder dan 10 personen. Indien dit aantal niet wordt behaald krijgt u het betaalde bedrag volledig retour.
 3. Er wordt niet gevaren bij extreem weer of dichtvriezen vaarwater. In dit geval krijgt u het betaalde bedrag volledig retour.
 4. Er wordt gevaren in een open boot hierdoor is geschikte kleding voor betreffend weertype raadzaam.
 5. Voor overige regels: zie onze Algemene Voorwaarden.